الگوی امواج مغزی در کودکان بیش فعال در درمان بیش فعالی کودکان با نوروفیدبک، توجه به الگوی امواج مغزی در بیش فعالی اعم از بزرگسال و کودک از ضروریات امر است. الگوی رایج در کودک بیش فعال به شیوه ای است که وقتی او نیاز به توجه و تمرکز دارد، بهجای افزایش موج بتا (که برای تمرکز لازم است)در مغزش، موج تتا( موجی که هنگام حواسپرتی و حالتی بین خواب و بیداری میزان آن افزایش مییابد) بالا میرود به عبارتی در EEG ثبت شده از او نسبت امواج تتا به بتا بالاتر از رنج نرمال در افراد عادی است.
طی جلسات نوروفیدبک
موج بتای او در نقاطی از مغز تقویت و بالعکس موج
تتا سرکوب میشود.
هنگامی که کودک طبق پروتکل درمانی به شیوه خودش توانست موج بتای بیشتری نسبت به تتا ایجاد کند با حرکت انیمیشن، گرفتن امتیاز و یا سایر فیدبک های مثبت اطلاع مییابد و یاد میگیرد که کدام روشها به مغز او کمک میکند که توجه و تمرکز بیشتری داشته باشد، بنابراین یاد میگیرد که از این روشها در شرایط مختلف استفاده کنند و به هنگام نیاز قادر باشد، هوشیاری و توجه لازم را به مغزش برگرداند و بر شرایط مغزی خود کنترل لازم را داشته باشد. سیم ها همان طور که مشاهده میشود روی لاله ی گوش و پوست سر چسبانده میشود و هیچگونه درد و عوارضی ندارد.
چرا به نوروفیدبک دوپینگ اخلاقی میگویند؟
دلیلش این است که در حال حاضر بسیاری از ورزشکاران در کشورهای پیشرفته و همچنین بسیاری از سازمان های معتبر جهانی از جمله ناسا (سازمان علوم فضایی آمریکا) جهت ارتقا مهارت های ذهنی و شناختی و بهینه سازی تصمیم گیری ،افزایش خلاقیت،تقویت حافظه و افزایش هماهنگی جسم و ذهن از این روش استفاده میکنند.
به عنوان مثال تیم ملی ایتالیا ،تیم آث میلان ،بسیاری از برندگان طلای المپیک مثل ماری پیرس و چاد کاروین رسما اعلام کردند که جهت بهبود کارکرد ذهنی برای آمادگی مسابقات از نوروفیدبک استفاده میکنند.
آیا در آمریکا و کشورهای پیشرفته از این روش استفاده میشود؟
در آمریکا بیش از ۱۰۰۰ مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در ۵ سال گذشته از کمتر از ۱۰۰ مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته است
کاربرد های نوروفیدبک:
– بیشفعالی/کمبود توجه(ADHD): بیش از هر زمان دیگری، برای درمانADHD از نوروفیدبک استفاده شده است.
اضطراب(Anxiety): بسیاری از متخصصان، بکارگیری نوروفیدبک به منظور درمان اضطراب را یکی از عمدهترین موارد و زمینههای استفاده از نوروفیدبک میدانند. اکثر آنها معتقدند اضطراب یکی از اولین مواردی بود که به نوروفیدبک پاسخ داد. نتایج پژوهشی نشان میدهد که در حدود ۹۰-۸۰% از بیماران اضطرابی با این روش بهبود یافتهاند.
ناتوانی یادگیری: ناتوانی یادگیری(Learning Disability)، این اختلالات در سنین دبستان شایع هستند. در درمان اختلالات،نوروفیدبک تحول بزرگی ایجاد کرده است.
ختلالات خواب: اولین تغییراتی که مراجعین عموماً بعد از شروع درمان با نوروفیدبک مشاهده میکنند، تغییر و تنظیم خوابشان است. بنابراین میتوان از نوروفیدبک در درمان اختلالات خواب نیز استفاده کرد.
صرع، آسیب مغزی و سکته مغزی: در انواع صرع و در مواردی که داروها مؤثر نبودهاند و بیماری بسیار مزمن و غیرقابل کنترل بوده است نوروفیدبک در درمان ۷۰ تا ۹۰% بیماران موفق بوده است.
آسیب مغزی : نوروفیدبک سبب بهبود مشکلات ناشی از آسیب و سکته مغزی میشود. از آنجمله میتوان به بهبود در حافظه، سردرد، گیجی و حواسپرتی، سرگیجه، مشکلات تمرکزی، اضطراب، افسردگی، تغییرات خلقی، اختلالات خواب، تحریکپذیری، مشکلات ادراک بینایی و دیسلکسی اشاره کرد.
دردهای مزمن و سردردهای میگرنی: درمانگران و پزشکانی که از نوروفیدبک برای درمان دردهای مزمن و سردردهای میگرنی استفاده کردهاند، اعلام کردند که وقوع و شدت حملات میگرن در اکثر موارد با استفاده از این روش کاهش مییابد و حتی از بین میرود.
افسردگی: در مورد بیماران مبتلا به افسردگی اساسی که هیچ درمانی برای آنها کارساز نبوده، نوروفیدبک در اغلب موارد بهبوددهنده بوده است
تائیدیه های بین المللی
نوروفیدبک دارای تأییدیه FDA و CE است.