معرفی شاخههای علوم نظری
علوم نظری یکی از شاخههای پرطرفدار بین دانشآموزان در دوران متوسطه است که شامل علوم تجربی، علوم ریاضی و فیزیک، ادبیات و علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی است؛ که در ادامه میخواهیم به معرفی تکتک این رشتهها بپردازیم
برای موفق شدن در رشته های تجربی و ریاضی تست هوش استاندارد و رغبت و حتی تست شخصیت میتواند بسیار کمک کننده باشد
.
رشتهی ریاضی و فیزیک
همانطور که از نامش پیداست برای انتخاب این رشته، دانشآموزان باید در دروس ریاضی و فیزیک نمرات خوبی داشته باشند؛ یعنی داشتن پایهی قوی در این دروس برای تحصیل در این شاخه مهم و ضروری است. دروس شیمی و هندسه نیز از دیگر پیشنیازهای این رشته بشمار میروند. دانشآموزان برای موفقیت در این رشته باید از توانایی ذهنی بالایی در حل مسائل ریاضی و توانایی تجزیهوتحلیل مسائل مختلف و قدرت تجسم فضایی برخوردار باشند.
در ادامهی تحصیلات تکمیلی این رشته نیز دروس ذکرشده دارای ضرایب بالایی هستند که باید به این نکات توجه کافی شود. این رشته یکی از وسیعترین رشتههای دانشگاهی محسوب میشود که دربرگیرندهی بیشتر رشتههای مهندسی است.
دانشآموزان علاقهمند به مهندسی باید از طریق این شاخه به ادامهی تحصیل بپردازند. دانشآموزان برای ورود به این رشته باید حدنصاب لازم نمرات را در دروس علوم و ریاضی به دست آورند.
رشتهی تجربی
رشتهی تجربی یکی از پرطرفدارترین رشتهها در میان دانشآموزان متوسطه است. افراد علاقهمند به علوم پزشکی و پیراپزشکی باید از طریق این رشته وارد دانشگاه و بازار کار شوند این رشته هم ارزش اجتماعی بالایی دارد هم ارزش مادی و هم معنوی بالایی دارد..
برای موفقیت در این رشته باید در دروس علوم تجربی دوره راهنمایی، علوم زیستی، ریاضی و شیمی، از توانایی و پایهی خوبی برخوردار باشند. دانشآموزان این رشته باید علاقهی کافی به مطالعهی بدن انسان و موجودات زنده و قدرت به خاطر سپردن تمام جزئیات آنها را داشته باشند تا بتوانند موفق شوند.
افرادی که به علوم آزمایشگاهی و تجزیه تحلیل مواد و کشف چیزهای جدید علاقهمند میباشند باید سراغ این شاخه بروند. از نظر تنوع رشتههای دانشگاهی این رشته بعد از رشتهی ریاضی و فیزیک در رتبهی دوم قرار دارد.
بسیاری از دانشآموزان این رشته به سمت رشتههای پزشکی و یا رشتههای مرتبط با پزشکی میروند و بعد از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه میتوانند در مراکز درمانی و بهداشتی مشغول به کار شوند. دانشآموزان علاقهمند به این رشته باید حدنصاب لازم نمرات را در دروس علوم و ریاضی به دست آورند.
رشتهی ادبیات و علوم انسانی
یکی از رشتههای شاخهی علوم نظری رشتهی ادبیات و علوم انسانی است. همانطور که از نامش نیز مشخص است، این رشته مربوط به علوم انسانی و اجتماعی است. زبان و ادبیات ملل مختلف، ادیان و مذاهب مختلف، علوم ورزشی، باستانشناسی، تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، جامعهشناسی، علوم اجتماعی و مردمشناسی، فلسفه و منطق، روانشناسی، مسائل مربوط به خانواده و علوم تربیتی از محورهای اصلی این رشته محسوب میشود.
علاوه بر اینکه دانشآموزان این رشته باید در دروس ادبیات و زبان عربی قوی باشند، باید از قدرت حافظهی بالایی برای به خاطر سپردن مطالب دروس برخوردار باشند. در درجهی دوم دانشآموزان این رشته برای موفقیت باید توانایی بالایی برای برقراری ارتباط با دیگران داشته باشند و از مهارت سخنوری خوبی برخوردار باشند.
دانشآموزان علاقهمند به این رشته باید حدنصاب لازم نمرات در دروس زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و زبان عربی را به دست آورند.
رشتهی علوم و معارف اسلامی
در این رشته پیرامون دروس و موضوعات معارف اسلامی و تفسیر قرآن و ادبیات و زبان عربی بحث میشود. پس باید دانشآموزان در این زمینه علاقه و استعداد کافی داشته باشند. بیشتر دروس این رشته مانند رشتهی علوم انسانی جنبهی حفظیاتی دارند، پس باید دانشآموزان از قدرت تمرکز و حافظهی خوبی برخوردار باشند.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در رشتههای دانشگاهی مربوط به گروه ادبیات و علوم انسانی ادامهی تحصیل دهند. همچنین برخی از مؤسسات آموزش عالی خاص مانند دانشگاه علوم و حدیث، از بین داوطلبین مذکور برای ادامهی تحصیل در رشتههای مذهبی و اسلامی دانشجو میپذیرد. کسب حدنصاب نمرات دروس معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی و زبان عربی برای ورود به این رشته الزامی است
.